Boekhouder Hoogeveen (Drenthe)

 

 

 

 

 

 

Een boekhouder, of administrateur, verzorgt de administratie voor één of meer ondernemingen. Een boekhouder doet dit vaak binnen een mkb-organisatie of vanuit een boekhoudkantoor voor meerdere organisaties. De boekhouder heeft meestal een opleiding boekhouden of bedrijfsadministratie gevolgd op mbo 4- of hbo-niveau.

Wat doet een boekhouder

Een boekhouder kan voor u alle gegevens verwerken in de administratie en facturen en betalingen verwerken. Ook verzorgt hij of zij de btw-aangifte en het opmaken van de jaarrekening. Een goede boekhouder geeft bovendien inzicht in de prestaties van uw organisatie door middel van rapportages en kan u aanbevelingen doen, onder andere op fiscaal gebied en op het gebied van uw bedrijfsvoering.

Wanneer boekhouder nodig

Wellicht vraagt u zich af of u wel echt een boekhouder nodig heeft. Als u niet veel facturen verstuurt en ontvangt, een eenvoudige administratie heeft en boekhouding leuk vindt, kunt u ervoor kiezen het zelf te doen. Vindt u boekhouding echter vervelend en neemt het teveel tijd in beslag die u liever aan uw onderneming besteedt? Dan kan een boekhouder u veel werk uit handen nemen. U brengt of stuurt uw facturen naar de boekhouder en heeft er verder geen omkijken meer naar. De boekhouder regelt uw administratie en zorgt voor de belastingaangiften. Ook kan de boekhouder u adviseren op bijvoorbeeld fiscaal gebied. Hij of zij weet van welke regelingen u gebruik kunt maken en hoe u eventueel geld kunt besparen. Ook zorgt de boekhouder voor inzicht in uw financiële situatie en hoe u presteert ten opzichte van uw branchegenoten.

Hoe boekhouder kiezen

Uiteraard wilt u dat uw onderneming goede zaken doet en dus ook dat uw boekhouder uw belangen optimaal behartigt. Uw boekhouder heeft inzicht in uw geldzaken en privacygevoelige informatie. U wilt zich dus goed bij hem of haar voelen en uw boekhouder kunnen vertrouwen. Wat u kan helpen bij het maken van uw keuze, is u verdiepen in de opleidingen, kennis en ervaring die een boekhouder heeft. Ook kunnen referenties van andere ondernemers waardevol zijn. Afhankelijk van uw vraagstukken en behoeftes, bepaalt u zelf hoeveel belang u hecht aan bijvoorbeeld kosten of de aanwezigheid van bepaalde expertise.

Hoe van boekhouder veranderen

Als u van boekhouder wilt wijzigen, moet uw huidige aanbieder u hierbij helpen. Hij of zij mag hier geen kosten voor berekenen. Laat u ook niet weerhouden doordat uw huidige boekhouder doet voorkomen dat het lastig en veel werk is. Wij helpen u graag met uw overstap.

Boekhouder voor zzp

Administratie van een zzp’er is vaak minder uitgebreid en complex dan van bijvoorbeeld een bv. Als zzp’er hoeft u bijvoorbeeld geen jaarrekening op te maken. U kunt een boekhouder wel uw administratie en aangiftes laten doen. Ook kan de boekhouder u helpen gebruik te maken van fiscale mogelijkheden, waardoor u geld bespaart. Zo houdt u meer tijd over voor het werk dat u echt leuk vindt en waar u goed in bent. Afhankelijk van uw situatie en voorkeuren kunt u een afweging maken of de investering in een boekhouder voor u de moeite waard is.

Waarom kiezen voor Mulderij & Partners voor uw boekhouding?

Wij vertellen het u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Lees meer over Mulderij & Partners accountants en adviseurs en M&P Audit