Financiële administratie op orde

U bent hard aan het werk in uw bedrijf. Daar komt administratie bij kijken. Misschien heeft u niet iemand in dienst die dit op zich neemt en stapelt het papierwerk zich op. Tijd om hulp in te schakelen om uw financiële administratie op orde te krijgen.

Wat is financiële administratie?

De financiële administratie is een verzameling van alle financiële gegevens van een organisatie. Door dit netjes bij te houden is het eenvoudiger om hier informatie uit te halen. Denk aan informatie die u nodig heeft wanneer u aangifte moet doen bij de Belastingdienst, maar het bijhouden van een administratie helpt u ook uw onderneming beter te sturen. Tot slot is het ook nog eens wettelijk verplicht om een deugdelijke administratie bij te houden.

Hoe hou je een goede financiële administratie bij?

De basis voor een goede administratie is een aparte rekening voor uw zakelijke inkomsten en uitgaven. Daarnaast zou u maandelijks een vast bedrag in de vorm van “salaris” naar uzelf kunnen overmaken. Het is van belang om overzicht te bewaren. Bewaar alle (digitale) documenten in mappen en maak voor ieder jaar een nieuwe map. Het bijhouden van uren is ook een belangrijk onderdeel van uw administratie. U wilt weten hoeveel tijd u gewerkt hebt, wat verrekend kan worden met uw klant en wat u aan uw eigen bedrijf hebt gespendeerd. 

Er komt veel kijken bij het bijhouden van een degelijke administratie. Prik wekelijks een vast moment waarop u de boel bijwerkt. 

Hulp bij financiële administratie

Komt u er niet uit? Wordt uw administratie te groot of heeft u op een andere manier (tijdelijk) hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken graag, samen met u, hoe we kunnen helpen. 

De diensten die wij voor u kunnen verlenen bestaan onder andere uit de volgende onderdelen: