Van vader op zoon: de passie voor ondernemen en cijfers

Jan sr. in zijn kantoor, midden jaren ‘70. Naast hem zijn zoon Gert.
Dochter Henny is algemeen directeur van Adviesgroep Mulderij Verzekeringen.
Jan Mulderij jr.: “Mijn vader en ik dachten over veel dingen hetzelfde.”  

januari 2021

Op 7 oktober 2020 is de oprichter van ons bedrijf, Jan Mulderij sr., na een kort ziekbed helaas overleden.  Jan Mulderij jr.: “Mijn vader bleef ook na zijn pensionering erg betrokken en was geïnteresseerd in het reilen en zeilen van het bedrijf. Hij was altijd op de achtergrond beschikbaar als klankbord.”

Jan sr. startte in 1964 met zijn bedrijf, toen nog Administratie- en Assurantiekantoor J. Mulderij. Onder zijn bezielende leiding is het bedrijf doorgegroeid en eind jaren ’80 gesplitst in de bedrijven Mulderij en Partners Accountants & Adviseurs en Adviesgroep Mulderij Verzekeringen. Twee gezonde bedrijven, waar zijn zoon Jan jr. en dochter Henny de ambities van vader Mulderij voortzetten.

Jan Mulderij jr.: “Mijn vader had duidelijk een ondernemersgeest. Hij werd door zijn broer geïnspireerd de cursus praktijkdiploma boekhouden te doen. Na een aantal jaren in loondienst en de nodige cursussen en studies startte hij in 1964 zijn eigen zelfstandige administratie- en assurantiekantoor. Hij hield toen nog kantoor aan huis in Elim en was veel op pad om particulieren en ondernemers te adviseren. Mijn vader had een passie voor cijfers, keek graag kritisch mee met andere ondernemers en hielp ze met het verbeteren van hun resultaten. Het kantoor groeide al snel, voor een groot deel via mond-tot-mond reclame.”

Jan jr. zet Mulderij & Partners voort met dezelfde instelling als waarmee zijn vader het bedrijf gestart heeft.

“In 1991 kwam ik bij mijn vader in dienst. Nadat ik mijn accountantsstudie had afgerond heb ik het accountantskantoor overgenomen en 25 jaar geleden ben ik verhuisd naar de Stationsstraat in Hoogeveen. Kenmerkend voor ons bedrijf is nog steeds dat wij met beide benen op de grond staan en ik denk dat we toegankelijker zijn dan sommige andere accountantskantoren. Kwaliteit van dienstverlening en het bieden van een breed assortiment aan specialismes vind ik erg belangrijk om onze klanten optimaal te kunnen bedienen. Vrijwel al onze 30 medewerkers komen uit de regio; zij weten dus wat er speelt en begrijpen de mentaliteit. Henny en ik merkten dat mijn vader erg trots was op ons en onze bedrijven. Ik loop er nu weleens tegenaan dat ik mijn verhalen niet meer bij hem kwijt kan; sommige dingen zou ik hem graag willen vertellen. Maar ik ben er trots op dat ik dit mooie bedrijf op deze manier mag voortzetten.”

 

Lees ook:

 

 

Meld u aan voor Mulderij Dichtbij

Bovenstaand artikel komt uit onze periodieke nieuwsbrief Mulderij Dichtbij.

Wilt u deze ontvangen? Meld u hier aan: