Willem Hartman: “Het interessantste onderwerp voor een fiscalist? Dat is de klant”

 

Het fiscaal-juridisch team bestaat uit Sanne Jonkman, Laura de Waard, Willem Hartman, Naushad Ishaak, Hans Reinders en Marcella Koekoek.

 

Juli 2021

Ons fiscaal-juridisch team houdt zich bezig met allerlei fiscale en juridische vraagstukken. Elk teamlid heeft zijn of haar eigen aandachtsgebied. Willem Hartman is met zijn ervaring en brede kennis de generalist binnen het team.

“Tijdens de opleiding Fiscaal Recht leer je over de verschillende rechtsgebieden en je bestudeert de ins en outs van talloze heffingen. Door de nationale, maar ook door de Europese wetgeving, krijgen we met steeds meer en steeds complexere regelgeving te maken. Wat mij betreft wordt er in ons land overgereguleerd en wordt teveel wetgeving gebaseerd op incidenten. De hoeveelheid regels zorgt er voor dat er steeds meer specialisatie ontstaat binnen het fiscaal-juridisch vakgebied. Ik ben zelf een generalist en heb geen voorkeur voor een bepaald deelgebied in mijn werk. Het meest interessant is de klant. Geen situatie is gelijk en daarom kun je als fiscalist nooit uitgaan van een standaard scenario. Elk advies is afhankelijk van de wensen van de klant, in combinatie met zijn of haar specifieke situatie, hoe hij of zij zakelijk maar ook privé de zaken heeft geregeld.”

Willem vormt samen met zijn collega’s het fiscaal-juridisch team binnen Mulderij & Partners. Zij kunnen u helpen met verschillende vraagstukken. “Wij houden ons bijvoorbeeld bezig met advisering op het gebied van het voorkomen of beperken van risico’s, het verlagen van belastingdruk en het optimaliseren van de organisatiestructuur. Niet alleen de onderneming, maar zeker ook de ondernemer zelf kunnen wij goed helpen met bijvoorbeeld een persoonlijke financiële planning, waarvan nabestaandenplanning en pensioenplanning onderdeel kunnen zijn. Met ons team hebben wij een brede kennis in huis. Hiermee kunnen wij onze klanten goed verder helpen.”

Zakelijke vraagstukken waarbij wij u van dienst kunnen zijn:

 • Het beperken van zakelijke risico’s;
 • Het optimaliseren van de organisatiestructuur;
 • Het verlagen van de belastingdruk;
 • Adviseren over diverse overeenkomsten, waaronder aandeelhoudersovereenkomsten, managementovereenkomsten en rekening courant-overeenkomsten;
 • Begeleiding bij bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht.

Persoonlijke vraagstukken waarmee wij u kunnen helpen:

 • Hoeveel vermogen heb ik nodig om (eerder) te kunnen stoppen met werken?
 • hoe zonder ik privévermogen af van mijn ondernemersrisico?
 • Hoeveel kan ik schenken of lenen aan mijn kinderen zodat dit past bij mijn financiële wensen en doelstellingen?
 • Hoe draag ik mijn vermogen en onderneming over aan de volgende generatie?
 • Hoe laat ik mijn partner goed verzorgd achter?
 • Wat gebeurt er met mijn vermogen en pensioen als ik ga scheiden?

Neem contact op voor meer informatie.

Lees hier meer artikelen.

 

Meld u aan voor Mulderij Dichtbij

Bovenstaand artikel komt uit onze periodieke nieuwsbrief Mulderij Dichtbij.

Wilt u deze ontvangen? Meld u hier aan: