Nalatenschapsplanning ondernemer

Wat gebeurt er als u komt te overlijden? U denkt er liever niet over na en verwacht ook niet dat het binnenkort gebeurt. Waarschijnlijk is dat ook niet zo. Maar áls het gebeurt, wilt u zorgen dat uw nabestaanden goed achterblijven en dat er zo min mogelijk erfbelasting moet worden afgedragen. Als dat goed geregeld is, geeft dat u rust. Wij kunnen u adviseren en attenderen u op zaken die in uw situatie van belang zijn. Uiteindelijk heeft u zelf de regie en bepaalt u hoe de nalatenschap geregeld wordt.

Wat doet een estateplanner?

De estateplanner begeleidt u op persoonlijk, juridisch en fiscaal vlak. Hij of zij kijkt naar uw specifieke situatie en bespreekt met u uw persoonlijke wensen. Hoe stelt u uw samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden op? Waar moet u aan denken bij het inrichten van uw testament? Is het fiscaal verstandig om alvast schenkingen te doen? Welke mogelijkheden heeft u om belastingvrij te schenken? Hoe wordt uw onderneming voortgezet als u komt te overlijden?

Ook tijdens leven voordeel behalen

Bij het opstellen van uw nalatenschapsplanning bespreekt de estateplanner de toekomst van u en uw onderneming. Wellicht ziet hij ook mogelijkheden om tijdens uw leven fiscaal voordeel te behalen, bijvoorbeeld door te schenken.

De toekomst van uw onderneming

Wat gebeurt er met uw onderneming indien u komt te overlijden? Hoe regelt u de opvolging? Wie neemt welke beslissingen? Zorg dat u dit goed heeft ingericht, zodat de onderneming voortgezet wordt volgens uw wensen.

Erfbelasting besparen

Bij het maken van een estateplanning neemt u tijdig de nodige maatregelen om zo min mogelijk erfbelasting te betalen.

Wie erft uw vermogen?

Met een goede nalatenschapsplanning zorgt u ook dat u weet hoe uw vermogen na overlijden wordt verdeeld en zorgt u dat uw nabestaanden goed achterblijven. Dit neemt veel zorgen bij ze weg en geeft u rust.

Is estateplanning wel interessant voor u?

Als u vermogen achterlaat, ook als dat een klein vermogen is, kan het zinvol zijn om een nalatenschapsplanning te maken. Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken of een nalatenschapsplanning voor u interessant is. Neem daarvoor contact met  op met mij of met uw relatiebeheerder.

Jan Mulderij AA FA GPFP

Lees meer over estateplanning.