Ontslag

  • Neem contact op met accountant Hoogeveen Drenthe

 

 

 

 

 

 

Wilt u uw werknemer ontslaan? Dan krijgt u met regelgeving te maken. Hoe pakt u dit aan, zodat u voor de werknemer maar ook voor uzelf tot een optimaal resultaat komt?

Opzegtermijn arbeidsovereenkomst

U kunt een arbeidsovereenkomst met uw werknemer meestal pas  als u hiervoor toestemming heeft gekregen van het UWV Werkbedrijf. Zorg dat u goed heeft uitgezocht wat de wettelijke vereisten zijn voor de opzegtermijn en wat hierover eventueel is vastgelegd in de arbeidsovereenkomst en een eventuele CAO. De wettelijke opzegtermijn is 1 maand. In een arbeidsovereenkomst kunt u hier van afwijken. Ook zijn de regels anders als er bijvoorbeeld sprake is van een proeftijd of ontslag op staande voet.

Hoe opzeggen arbeidsovereenkomst

Een werkgever kan het opzeggen van een arbeidsovereenkomst schriftelijk verklaren. Essentieel is dat de opzegging de ontvanger moet bereiken. Vaak gebeurt een opzegging per brief. Wordt de brief echter naar een verkeerd adres gestuurd, dan is er geen sprake van een opzegging. Als u zekerheid wilt, is het raadzaam de brief persoonlijk over te (laten) brengen. Zeg een arbeidsovereenkomst niet per e-mail op.

Ontslagvergoeding betalen

In veel gevallen zult u een ontslagvergoeding moeten betalen. Zorg dat u goed op de hoogte bent van uw positie indien u een medewerker wilt ontslaan. Onze adviseurs kunnen u hierbij helpen.

 

Meer over personeelsadvies bij Mulderij & Partners.