Salarisadministratie uitbesteden

Waarom zou u de loonadministratie uitbesteden?

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw salarisadministratie uit te besteden. De meest voor de hand liggende is dat u daarmee tijd bespaart en zich kunt richten op het runnen van uw bedrijf. Vaak is het voor u ook voordeliger om het uit te besteden. Ook hoeft u dan niet zelf de expertise op het gebied van salarisadministratie in huis te hebben. Een bedrijf dat voor u de loonadministratie verzorgt, is daarin gespecialiseerd en op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en relevante regelgeving. Zo loopt u ook geen interessante regelingen mis waarvan u gebruik kunt maken. Ook worden voor u de werkzaamheden rondom bijvoorbeeld de administratie van vakantiedagen en vakantiegeld uit handen genomen.

Salarisadministratie online

Een groot deel van de salarisadministratie kunt u automatiseren. Het voordeel hiervan is dat u er minder tijd aan kwijt bent. Daarnaast is het minder foutgevoelig. Bij Mulderij en Partners vinden wij dat u het salarisadministratie softwarepakket moet kunnen kiezen dat het best bij u past. Wij werken onder andere samen met Unit4, e-Boekhouden, Exact Online en Loket. Ga naar uw online boekhoudomgeving.

Loket: meer dan salarisadministratie

Salarisverwerking moet goed en op tijd gebeuren. Daarom werkt Mulderij en Partners samen met Loket.nl. Naast salarisverwerking heeft het uitgebreide HR-functionaliteiten. Of het nu gaat om het eenvoudig bijhouden van het ziekteverzuim, het vastleggen van declaraties of het laten aanvragen van verlof. Deze waardevolle management- en stuurinformatie kunt u elk moment raadplegen.

Voor uw werknemers is er een persoonlijke online omgeving waarin ze alles rondom hun werk kunnen regelen en raadplegen. Van het inzien van het persoonlijk dossier (incl. salarisstroken en jaaropgaven) tot het indienen van declaraties. Loket.nl is beschikbaar op alle apparaten (pc/laptop, tablet, smartphone) voor zowel werkgever als werknemer.

Salarisadministratie bewaartermijn

De fiscale bewaarplicht voor financiële gegevens is zeven jaar. Ook voor salarisadministratie geldt dat u deze gegevens minimaal zeven jaar moet bewaren.

Salarisadministratie en WAB: hoge en lage WW-premie

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is per 1 januari 2020 ingevoerd. Dit heeft een aantal belangrijke wijzigingen tot gevolg voor de salarisadministratie. Met de wet is het aantrekkelijker geworden om werknemers een vaste overeenkomst aan te bieden; voor het geldt een lagere WW-premie dan voor andere overeenkomsten. Om te kunnen bewijzen dat u terecht gebruik maakt van een lage ww-premie, moet u de arbeidsovereenkomst bewaren bij de salarisadministratie.

Zorg dat uw personeelsdossiers kloppen

Wilt u er zeker van zijn dat u de personeelsgegevens op de juiste manier bewaart? Wij kunnen u hierbij helpen.

 

Bij Mulderij & Partners kunt u terecht voor personeelsadvies in de breedste zin van het woord. Neem gerust contact met ons op.