Tot € 50.000 compensatie voor vaste lasten

Vanaf eind juni kunt u een aanvraag indienen voor de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB. Met deze regeling kunnen bedrijven, die meer dan 30% omzetverlies hebben, tot € 50.000 bijdrage ontvangen voor het betalen van de vaste lasten. Dit is het maximale totaalbedrag over de periode juni t/m september.

 

Voorwaarden

Om aan de regeling te voldoen, moet een bedrijf aan verschillende voorwaarden voldoen, naast de minimaal 30% omzetverlies. Zo komen alleen bedrijven met maximaal 250 medewerkers in aanmerking, moet het bedrijf voorkomen op een lijst met vastgestelde SBI-codes en moet het bedrijf voor 15 maart 2020 zijn opgericht.

 

Wat als u al eerder gebruik hebt gemaakt van de ‘€ 4.000-regeling’?

Ook ondernemers die in aanmerking kwamen voor € 4.000 hebben TOGS-regeling, komen voor deze regeling in aanmerking. De bijdrage uit de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB komt bovenop de € 4.000.

 

Wat als u al gebruik maakt van de NOW-regeling?

De NOW is gericht op compensatie van loonkosten; deze regeling is gericht op compensatie van vaste lasten. U kunt van beide regelingen gebruik maken. De ontvangen subsidie uit de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB heeft wel invloed op de hoogte van de NOW-regeling, omdat deze wordt gezien als omzet.

 

In aanmerking komen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB?

Wilt u uitzoeken of u gebruik kunt maken van de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

 

Jeffrey Zomer

AA-accountant en fiscalist