Vraag uiterlijk vrijdag aanstaande de ‘€ 4.000-regeling’ aan

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) helpt ondernemers in sectoren die direct getroffen zijn door de kabinetsmaatregelen. Wie aan de voorwaarden voldoet krijgt eenmalig 4.000 euro (belastingvrij).
U kunt dit nog aanvragen tot uiterlijk vrijdag 26 juni 17.00 uur!

Voorwaarden

Er gelden verschillende voorwaarden om van de regeling gebruik te kunnen maken. Zo moet de ondernemer in de periode van 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 een omzetverlies van minstens € 4.000 hebben. Ook moet hij in deze periode minstens € 4.000 aan vaste lasten hebben. Eventueel kan achteraf gevraagd worden om bewijsstukken.

Sectoren toegevoegd

De regeling is onlangs nog uitgebreid met enkele sectoren. Het betreft onder andere audiciens, warme bakkers, handelaren en reparateurs van caravan alsmede supermarkten gevestigd op campings, stations, transportterminals, studentencampussen en recreatieterreinen.

Vraag de regeling nu aan

U heeft nog enkele dagen om de aanvraag in te dienen. Wij kunnen u helpen.

Andere regelingen

Bedrijven die aanspraak maken op de TOGS, komen ook in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB. Deze bedrijven krijgen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van 20.000 euro over 3 maanden. Er moet minimaal 30% omzetverlies zijn.

Voor compensatie in de loonkosten kan onder voorwaarden een aanvraag gedaan worden voor de NOW-regeling.

Een overzicht van de regelingen

Kijk voor alle updates rondom regelingen op onze corona-pagina.

 

Christiaan Bos
Assistent-accountant en relatiebeheerder