Vraag verlenging aan voor uitstel belastingbetaling

Heeft u vanwege de coronacrisis in maart bijzonder uitstel van betaling voor uw belastingschulden aangevraagd, dan verloopt dit binnenkort. Heeft u langer uitstel nodig? Dan kunt u verlenging van uitstel aanvragen.

Uitstel van betaling

Bijzonder uitstel van betaling van belastingschulden is een van de middelen waarmee het kabinet ondernemers tegemoetkomt vanwege de coronacrisis. Vanaf 16 maart kon u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen en werd dan automatisch verleend voor een periode van drie maanden.

Uitstel aangevraagd voor minimaal € 20.000?

Is de schuld waarvoor u het uitstel wilt verlengen € 20.000 of meer, dan dient u extra informatie aan te leveren waaruit blijkt dat uw betalingsproblemen met name veroorzaakt zijn door de coronacrisis. Ook dient u een verklaring van een derde-deskundige mee te sturen die niet bij u in dienst is. Dit kan bijvoorbeeld een accountant zijn.

Geen dividend

Bij uitstel vanaf € 20.000 mag u ook geen dividend uitkeren, eigen aandelen inkopen en aan het bestuur en de directie geen bonussen of winstuitdelingen doen tot de jaarrekening van 2020 definitief is vastgesteld.

Kijk voor alle updates rondom regelingen op onze corona-pagina.

 

 

Rianne Klomp
Assistent-accountant