Estate

Wanneer u in uw leven vermogen en een bedrijf opbouwt, is de kans groot dat u graag wilt dat uw nabestaanden hier ook van profiteren wanneer u er zelf niet meer bent. Estateplanning is een ander woord voor nalatenschapsplanning. Samen met een estateplanner regelt u de planning van uw vermogen voor nu en later.

wanneer nalatenschapsplanning

Estateplanning of nalatenschapsplanning is voor iedereen die iets na te laten heeft. Vooral bij een groot vermogen of een eigen bedrijf zijn er mogelijkheden om te besparen op de erfbelasting.

Waarom nalatenschapsplanning

Vooral bij een groot vermogen of bij een eigen bedrijf is het verstandig om u tijdig bezig te houden met de planning van uw nalatenschap:

  • U bespaart erf- en schenkbelasting
  • U bepaalt zelf aan wie u uw onderneming overdraagt
  • U laat uw nabestaanden zorgeloos achter
  • U zorgt ervoor dat uw onderneming kan blijven voortbestaan

plannen van uw vermogen

De estateplanningsspecialist van Mulderij & Partners houdt zich bezig met vragen als:

  • Hoe draagt u uw vermogen over aan de volgende generatie?
  • Hoe laat u uw partner goed verzorgd achter?
  • Gaat u wel of geen schenkingen doen aan uw kinderen?
  • Hoe regelt u de opvolging van uw onderneming?
  • Hoe zorgt u ervoor dat uw erfgenamen niet teveel erfbelasting betalen als u komt te overlijden?

Op al deze vragen (en meer) heeft onze specialist voor u het antwoord, afgestemd op uw situatie en uw specifieke wensen. De estateplanner begeleidt u op persoonlijk, juridisch en fiscaal gebied. Hij adviseert u onder andere over de inrichting van uw samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden, uw testament, schenkingen, bedrijfsopvolging en alles wat nog meer komt kijken bij de planning van uw vermogen.

Lees meer over de volgende onderwerpen:

Nieuwsitem

bedrijfsopvolginsregeling

Bedrijfsopvolgingsregeling

De Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) staat ter discussie. De regeling is er om de continuïteit van een onderneming niet in gevaar te brengen wanneer een bedrijf gepland of ongepland overgenomen wordt. De BOR is een fiscaal aantrekkelijke regeling en wordt in de praktijk veel door familiebedrijven gebruikt. Overweegt u bedrijfsopvolging? Onderneem dan nu actie! Fiscaal gunstige regelingen…
LEES MEER Bedrijfsopvolgingsregeling