Financiële administratie

U bent hard aan het werk in uw bedrijf. Daar komt administratie bij kijken. Misschien heeft u niet iemand in dienst die dit op zich neemt en stapelt het papierwerk zich op. Tijd om hulp in te schakelen om uw financiële administratie op orde te krijgen.

Wat is financiële administratie?

De financiële administratie is een verzameling van alle financiële gegevens van een organisatie. Door dit netjes bij te houden is het eenvoudiger om hier informatie uit te halen. Denk aan informatie die u nodig heeft wanneer u aangifte moet doen bij de Belastingdienst, maar het bijhouden van een administratie helpt u ook uw onderneming beter te sturen. Tot slot is het ook nog eens wettelijk verplicht om een deugdelijke administratie bij te houden. Het is de basis van uw jaarrekening.

Hoe hou je een goede financiële administratie bij?

De basis voor een goede administratie is een aparte rekening voor uw zakelijke inkomsten en uitgaven. Daarnaast zou u maandelijks een vast bedrag in de vorm van “salaris” naar uzelf kunnen overmaken. Het is van belang om overzicht te bewaren. Bewaar alle (digitale) documenten in mappen en maak voor ieder jaar een nieuwe map.

Hulp bij financiële administratie

Komt u er niet uit? Wordt uw administratie te groot of heeft u op een andere manier (tijdelijk) hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken graag, samen met u, hoe we kunnen helpen. De diensten die wij voor u kunnen verlenen bestaan onder andere uit de volgende onderdelen:

Nieuwsitem

administratie uitbesteden op locatie

Onze collega’s van de administratie nemen het administratieve werk uit handen bij bedrijven. Vanaf kantoor of bij de klant op kantoor.

Uiteraard kunnen de administratieve werkzaamheden op afstand uitgevoerd worden. Wat de meerwaarde is van het werken op locatie, legt collega Cindy de Jonge van Mulderij en Partners uit: “Door er fysiek te zijn krijg ik zoveel meer mee dan wanneer ik het werk alleen maar vanaf ons eigen kantoor doe. Verder draagt het bij aan de binding met de klant. Ik voel mij echt onderdeel van het team.”

Advies en begeleiding

Op het moment dat een onderneming begint te groeien, komen er steeds meer regels bij kijken en moeten belangrijke beslissingen genomen worden. Daarnaast worden de werkzaamheden steeds complexer. Door hulp in te schakelen van een specialist, blijft u constant op de hoogte van hoe uw bedrijf ervoor staat. U kunt dan tijdig bijsturen.

Kijk ook eens bij: