personeelshandboek-arbeidsvoorwaarden
| | |

Personeelshandboek: houvast en structuur

Al meer dan vier decennia levert Eurogros vloerkleden, tafelkleden, traplopers en traproedes aan wooncentra en woningstylisten door heel Nederland. Opa Mateboer ontgroeide zijn werkgever en begon voor zichzelf in de voor hem zo bekende wereld van tapijten. De derde generatie staat nu aan het roer van dit mooie familiebedrijf in Hoogeveen. Eurogros maakt een snelle groei door en werkt er in een hecht team hard en met succes aan, om hun beloften waar te maken: kwalitatief hoogwaardige producten leveren, hoofdzakelijk geproduceerd in Europa. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich van de concurrentie. Snel schakelen, korte afstanden, hoge en stabiele kwaliteitseisen en -levering.

“Door het personeelshandboek bieden we ons personeel houvast en structuur. Nu we groeien ben ik blij dat we dit gewoon goed voor elkaar hebben.”

Lennart: “Onze productie vindt voor 95% plaats in Europa, voornamelijk België. Vanwege relatief korte afstanden is het contact met de producent makkelijker. Door de hoge kwaliteit van onze producten ontvangen wij nagenoeg geen klachten, maar mocht er echt iets mis zijn dan kun je je voorstellen dat we makkelijker schakelen met België dan met China.”

De afgelopen tijd is het bedrijf hard gegroeid en nam het personeel aan. “Waar je in een klein team nog veel onderling overlegt en afstemt, wordt dat anders zodra er meer mensen bij komen. Ik voelde de drang om zaken op papier te zetten en werkafspraken te maken.

Ik wil een goede en betrouwbare werkgever zijn. Ook in het aantrekken en vasthouden van personeel speelt dat een belangrijke rol. We willen ons blijven ontwikkelen en verder professionaliseren, daarom moeten de basis en dus je personele zaken op orde zijn. We zijn blij met deze belangrijke stap die gezet wordt, door het personeelshandboek in te voeren.”

Het personeelshandboek is een relevante bundeling van de arbeidsvoorwaarden, de arbeidsovereenkomst en het bedrijfsreglement. Hiermee voldoet u aan de nieuwe wet en biedt u uw personeel een betrouwbare basis.

Sinds 1 augustus 2022 is de “Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden” van kracht. Deze wet zorgt ervoor dat werknemers extra informatie en duidelijkheid krijgen over hun arbeidsvoorwaarden, zodat zij beter weten waar ze aan toe zijn. De werkgever heeft de verplichting hierover proactief te informeren. Lysanne Mulder zorgt er bij Mulderij & Partners voor dat wij onze klanten van een kant en klaar advies kunnen voorzien. Voor klanten waarvoor wij al arbeidscontracten verzorgen, wordt de wet standaard geïmplementeerd.

Werkgevers zijn verplicht hun personeel open en transparant te informeren over de arbeidsvoorwaarden. Het verwijzen naar een document is niet langer voldoende!

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten