Prognose & trendanalyse

Er kunnen verschillende redenen zijn om zo nu en dan in de toekomst te willen kijken. Hoe dan ook wilt u weloverwogen beslissingen maken, gestoeld op de juiste informatie. Onze adviseurs kunnen voor uw bedrijf een prognose opstellen, gericht op het doel dat u ermee heeft. Daarnaast kunnen zij voor u een trendanalyse opstellen naar aanleiding van opkomende en actuele ontwikkelingen. U krijgt een volledig overzicht en advies op basis waarvan u beslissingen kunt maken.

prognose

Er zijn verschillende redenen waarom u voor uw onderneming een prognose zo willen laten opstellen door onze adviseurs:

  • Financiële planning. Een prognose kan u helpen potentiële inkomstenen uitgaven te voorspellen en geeft inzicht in de verwachte winstgevendheid en liquiditeit van uw onderneming.
  • Financiering. Een prognose toont potentiële geldschieters dat uw onderneming een realistisch en goed onderbouwd plan heeft voor de toekomst.
  • Risicobeheer. Een prognose kan helpen bij het in kaart brengen van mogelijke risico’s, zodat u hier maatregelen voor kunt treffen.
  • Prestatiebeoordeling. Door regelmatig de prognose te vergelijken met uw bedrijfsresultaat, kun u de prestaties evalueren en tijdig bij te sturen.
  • Fiscale planning. Door inzicht te krijgen in uw fiscale verplichtingen kunt u eerder fiscale voordelen benutten.

Uiteraard wordt u aan de hand van de opgestelde prognose bijgestaan en geadviseerd door onze adviseurs.

Trendanalyse

Een trendanalyse is een waardevol instrument dat u kan helpen inzicht te verkrijgen in langetermijn ontwikkelingen.

Dit helpt u met het:

  • In kaart brengen van groeitrends. Hiermee kunt u inspelen op groeimarkten, producten en diensten met potentieel.
  • Voorspellen van toekomstige prestaties. Aan de hand hiervan kunt u realistische doelen stellen en een prognose opstellen voor de komende periode.
  • Vergelijking met concurrenten en de markt. Door trends in uw branche te analyseren kunt u vergelijken hoe u ervoor staat ten opzichte van uw concurrentie.
  • Risico’s in kaart brengen. Stelt u in staat om tijdig te reageren op risico’s die u in de toekomst kunt verwachten. Denk aan duurzaamheidsvraagstukken en veranderende regelgeving.

Lees meer over de volgende onderwerpen:

Nieuwsitem

prestaties concurrentie

Hoe presteert u ten opzichte van uw concurrent?

Benieuwd naar waar u staat ten opzichte van uw concurrentie? Wij kunnen u dit vertellen. Ons kantoor neemt deel aan SRA-Branche in Zicht. Een landelijk benchmarkplatform met 360.000  jaarrekeningen waarmee wij u van actuele branche-informatie kunnen voorzien. Concurrentie in de regio Wij gaan zelfs nog een stapje verder! Wij kunnen voor u in kaart brengen…
LEES MEER Hoe presteert u ten opzichte van uw concurrent?