Financieringsaanvraag

Het MKB wordt geconfronteerd met vele uitdagingen. Het vinden van een zakelijke financiering is daar één van. Het  is iets wat ondernemers niet vaak in hun bestaan doormaken en heeft grote impact op de groei en toekomst van het bedrijf. Financiering is een middel om bedrijfsdoelen te behalen. Wanneer dit stagneert, heeft dit ook invloed op de groei van wat we noemen “de motor van de Nederlandse economie”: het MKB. Bij Mulderij & Partners helpen wij ondernemers in het MKB aan een passende en betrouwbare zakelijke financiering.

Ondernemers ervaren vaak knelpunten in hun zoektocht naar een gepaste financieringsvorm. Vooral  MKB ondernemers die een kleine financiering zoeken (tot maximaal €250.000,-) ontvangen vaker een afwijzing. Ook moeten bedrijven in het MKB vaak hogere rente betalen en hebben zij een onderpand nodig. De reden hiervoor is, dat financiering voor ondernemers in het MKB sinds de crisis in 2008 als risicovol wordt gezien.

“Wij geloven erin dat elke financieringsaanvraag succesvol kan zijn! “

Zakelijke financiering via de bank

Zodra een ondernemer een financiering nodig heeft, wordt er in vrijwel alle gevallen als eerste aan de huisbank gedacht.

De bank stelt hoge eigen aan het aanvragen van een zakelijke financiering. Zo moet de ondernemer inzage geven in cijfers, wordt er gekeken naar de kwaliteit van het management, de branche waarin men actief is en hoe een ondernemer omgaat met tussentijdse cijfers. Kan er tijdig bijgestuurd worden? Bij Mulderij & Partners hebben wij de cijfers van uw onderneming altijd paraat en beschikken wij over diverse branche gegevens. U hoeft dus niet zelf op onderzoek uit.

Zakelijke financiering zonder bank

Ondernemers zoeken tegenwoordig niet voor niets vaak andere financieringsmogelijkheden. Hier ligt een belangrijke rol voor onze adviseurs. Doordat we zijn aangesloten bij Capsearch, beschikken we over een groot netwerk van betrouwbare financiers. Een alternatieve financiering behoort dan tot de mogelijkheden. Denk onder andere aan:

  • Factoring
  • Leasing
  • Crowdfunding
  • Vastgoedfinancieringen

persoonlijke aandacht en begeleiding

Bij een belangrijke mijlpaal als het aangaan van een financiering, staat uw contactpersoon van Mulderij & Partners u altijd bij. Wij geloven erin dat elke financieringsaanvraag succesvol kan zijn. Daarnaast kennen we uw bedrijf en hebben we als doel uw onderneming te laten groeien. Neem contact met ons voor alle vragen die u heeft rondom zakelijke financieringen.

Lees meer over de volgende onderwerpen:

Nieuwsitem