De Zorgerije: “Wij worden de beste zorginstelling van Drenthe”

April 2021

“Mijn vrouw noemde me weleens ‘lampje’. Middenin de nacht werd ik wakker met een nieuw idee voor een onderneming.” De creatieve en ondernemende geest van Jan Pekel heeft al tientallen bedrijfsideeën voortgebracht. Het idee voor De Zorgerije ontstond zo’n 5 jaar geleden, in de periode dat hij met zijn dochter Chantal vaak in het ziekenhuis kwam vanwege zijn terminaal zieke vrouw.

Chantal: “We spraken in het ziekenhuis veel mensen die schrijnende situaties hadden meegemaakt in de zorg. Steeds wisselende hulpverleners, elke keer opnieuw je verhaal moeten doen, gesteggel met de overheid over benodigde zorg en budgetten… Hier ontstond het idee om zelf betere zorgverlening te gaan bieden dan anderen.”

Met Chantal’s ervaring als sociotherapeut in de forensische psychiatrie en de opleiding tot praktijkbegeleider die Jan al op zak had, werd De Zorgerije opgericht. Chantal: “In maart 2018 overleed mijn moeder. Zij heeft nog meebeslist over het logo, maar helaas niet meer kunnen zien hoe mooi het bedrijf is geworden. Ik zat er toen wel behoorlijk doorheen. Toch is het gelukt alle zorgplannen, protocollen en jaarplannen op te stellen, die we nodig hadden om aan de eisen van het in de zorg belangrijke HKZ-keurmerk te voldoen. We waren er trots op toen we eind 2018 dit keurmerk kregen en onze aanbesteding bij de gemeente voor de WMO, het ‘potje’ voor budgetten voor ondersteuning aan huis, werd gehonoreerd.”

Jan en Chantal startten hun bedrijf met ambulante begeleiding. Met name gericht op het ondersteunen van mensen met psychische of psychiatrische problemen, vaak ook met problemen op het gebied van schulden en/of verslaving. Sinds kort zijn ze gevestigd in een prachtig pand aan de Industrieweg, in een voormalig autobedrijf. Hier ontvangen ze mensen voor dagbesteding, waarbij Jan en Chantal meer aanbieden dan het ‘standaard’ knutselen en hout bewerken: deelnemers kunnen in de werkplaats aan auto’s sleutelen, maar ook biljarten of muziek maken. De nieuwste trots van Jan en Chantal is dat ze sinds dit jaar een officiële GGZ-instelling zijn en hiermee zorg kunnen bieden aan mensen met een zogenaamde WLZ-indicatie: mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Chantal: “Hiermee kunnen we ons richten op de forensische ambulante zorg, dat is toch waar mijn hart ligt. Alert zijn en mensen blijven helpen en motiveren, daar haal ik mijn energie uit.” Haar vader Jan vult haar in het ondernemen goed aan: “Ik neem meer risico’s, hou ervan om van niets iets te maken. Het is mooi en bijzonder om dit samen met mijn dochter te kunnen doen. Ik hoop ook dat meer meiden een eigen bedrijf starten.”

www.dezorgerije.nl

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten