Lucas Bouwman: “Het mooist is werken met je eigen klantenkring”

“Mijn bedrijf startte ik op mijn 16e; samen met een vriend flyerde ik bij ons in de buurt in Westerbork. Op de ene zijde stond zijn autopoetsbedrijf, op de andere mijn bedrijf voor tuinonderhoud. Ik weet nog dat ik bij mijn eerste klant kwam, die duidelijk verrast was dat ik daar vanuit school aan kwam fietsen. Die had een heel professioneel bedrijf verwacht. Maar ik mocht aan de slag en werk er nu nog steeds.”

Inmiddels is het bedrijf van Lucas Bouwman (21) een stuk professioneler. “Ik ben gestart tijdens mijn hoveniersopleiding en heb steeds meer klanten gekregen, waaronder ook veel vaste klanten. Het contact met mensen in combinatie met het werken met groen vind ik erg leuk.” Ook het doen van administratieve werkzaamheden vindt Lucas niet vervelend. “Mijn adviseur Bertjan Tjarks heeft me begeleid in het goed gebruiken van SnelStart, onder andere met het op de juiste manier uploaden van documenten. Nu werkt dat voor mij heel makkelijk en doe ik alle administratie en facturatie online. Bertjan doet voor mij de belastingaangifte, bespreekt met mij de tussentijdse cijfers en hij maakt de jaarrekening.”

Lucas is zich verder blijven ontwikkelen. “Ik wil niet 50 jaar lang hovenier zijn. Het is fysiek te zwaar en mijn ambities liggen ook ergens anders. Tijdens een stage werkte ik mee aan het maken van bestekken voor aanleg en onderhoud van buitenruimtes. Daar heb ik ontdekt dat het doen van calculaties en adviseren van klanten me erg goed ligt en ik daar ook het meest plezier aan beleef. Dat zou ik graag willen toepassen op het gebied van bomenbeheer. Het klimmen is erg leuk, maar ook het technische en het adviseren. Daarom specialiseer ik me nu in bomenbeheer met de opleiding European Tree Technician in Velp. Ik ga mij in de toekomst, naast mijn bedrijf in tuinonderhoud, bezighouden met advisering op dit vlak.”

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten