activiteit personeel wkr
| | | | |

Activiteiten met het personeel

Zomervakantie inluiden met een personeelsactiviteit

In een groot deel van ons land is de zomervakantie al van start gegaan. In het noorden gaan deze week de basisscholkinderen de laatste week naar school. Het is een moment dat veel werkgevers een afsluitende activiteit organiseren voor hun personeel. De barbecue wordt nog even aangestoken, een etentje of een borrel op kantoor of extern. Wat zijn de mogelijkheden binnen de werkkostenregeling (WKR) dit jaar?

op de werkplek of intern

In eerste instantie is het van belang waar de activiteit gehouden wordt: er gelden andere regels wanneer de activiteit op de werkplek plaatsvindt, dan wanneer de activiteit extern georganiseerd wordt.

  • ‘De werkplek’ is echter een ruim begrip: dit omvat alle plekken die verband houden met het verrichten van werk. Denk dus ook aan: magazijn, kantine, parkeerterrein en fietsenstalling

wel op de werkplek

Consumpties tijdens een feestje op de werkplek zijn onbelast voor de loonheffing. Maaltijden worden echter wel belast voor een normbedrag van €3,90.

niet op de werkplek

Bij een bedrijfsuitje dat niet op de werkplek plaatsvindt, is de waarde ervan volledig belast voor de loonheffingen. Maaltijden worden belast tegen de werkelijke kosten en dus niet tegen het normbedrag van €3,90.

Wilt u uw personeel hiervoor niet zelf belasten, dan kunt u ook de kosten onderbrengen in de vrije ruimte van de WKR. Houd daarbij wel de ruimte goed in de gaten. Bij overschrijding van de vrije ruimte betaalt u 80% eindheffing over de overschrijding.

partners, kinderen en dga

Ook voor de uitgenodigde partners en kinderen worden consumpties en maaltijden belast, afhankelijk van waar de activiteit plaatsvindt. De dga is een werknemer en gaat ook mee in de beschreven regels.

neem contact met ons op

Organiseert u een personeelsactiviteit en is er nog ruimte in de WKR? Wilt u weten hoeveel ruimte u nog heeft of zijn er andere vragen? Neem dan contact met ons op, dan bekijken we samen met u hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Vergelijkbare berichten