Arnt Jalvingh: “Ik kan niet passieloos verkopen”

Arnt heeft zijn zaak in het voormalig gemeentehuis van Ruinen. De keuze voor Mulderij & Partners lag voor de hand: Arnt kende Jan Mulderij vanuit het schaatsen en fietsen. “Frank Zoer is mijn relatiebeheerder en dat klikt goed. Hij is proactief en denkt mee. We zijn allebei van ‘niet lullen maar poetsen’.”

Januari 2022

Ook al verkocht Arnt Jalvingh (30) de laatste tijd meer fietsen dan ooit en waren de laatste twee jaren qua omzet ontzettend goed: “Ik vond er geen zak aan.”

Zich onderscheiden door goed advies was er de laatste periode namelijk minder bij. “In de basis ben ik meer een accountmanager dan een harde verkoper. Ik ga voor een lange termijn-relatie. De tijd nemen voor een klant, zodat die met behulp van mijn kennis en expertise de beste keuze kan maken. Door corona is er zoveel vraag naar fietsen, dat mensen
bij me komen alleen maar omdat ik een bepaalde fiets héb, niet vanwege de advisering. Dan heeft iemand uit Amsterdam op de site gezien dat ik een bepaalde fiets heb, komt hij binnen, ‘hoi’, fiets mee en dat was het.”

Arnt is begonnen met fietswielen: “Ik was professioneel marathonschaatser en trainde vele uren op de fiets. Als schaatser ben je zwaar en sterk; ik vond de kwaliteit van het fietsmateriaal vaak onvoldoende. Ik ben mijn eigen wielen gaan samenstellen, omdat je daar echt een verschil mee kunt maken. Het is een ambacht, waarbij het gaat om aandacht, liefde en de keuze van goede materialen. Afhankelijk van het fietsgedrag, het doel van de fietser en bijvoorbeeld zijn of haar gewicht, maak ik de wielen op maat voor de gebruiker. Door de keuze van de juiste materialen, maar bijvoorbeeld ook door middel van een goede spaakspanning.”

Waar Arnt ooit begon vanuit huis, heeft hij nu een prachtige fietsenzaak in het voormalig gemeentehuis van Ruinen. “We zijn een gewone dorpsfietsenmaker voor stadsfietsen en e-bikes, maar daarnaast een landelijke speler op het gebied van sportfietsen. Het mooie van ondernemen vind ik dat het resultaat van alle energie die je er in stopt, ook voor jezelf is. En energie heb ik genoeg, ik ben een warhoofd van ideeën. Voor Mulderij & Partners heeft dat als nadeel dat ik mijn administratie niet altijd op tijd aanlever”, lacht Arnt.

“Fietswielen maken is is een ambacht, waarbij het gaat om aandacht, liefde en de keuze van goede materialen.”

De populaire nieuwe mountainbikeroute Giant Track Ruinen kwam mede dankzij bemiddeling van Arnt tot stand. “Dit is een pilot van Giant. De bedoeling is dat het gecombineerd gaat worden met de mogelijkheid om vanuit mijn zaak verschillende modellen Giant-fietsen te testen. Daar word ik wel enthousiast van.”

www.arntwheelworks.nl

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten