gijs schooneveld

Gijs Schooneveld: aanstormend talent van De Peddelaars

Gijs Schooneveld is 16 jaar en wielrenner bij De Peddelaars. De wielervereniging waarvan Mulderij & Partners al bijna 10 jaar hoofdsponsor is. Gijs is 16 jaar en fietst pas sinds 4 jaar! Een aantal weken geleden werd hij Nederlands kampioen! We belden hem op en stelden hem een aantal vragen terwijl hij op het punt staat om te vertrekken naar het Europees Jeugd Olympisch Zomerfestival.

Wat was het meest bijzondere moment in je carriere tot nu toe?

“Mijn wielercarrière is eigenlijk nog maar zo kort. Ik fiets pas vier jaar, maar was gelijk verkocht. Ik kreeg een wielrenfiets voor mijn verjaardag, stapte erop, werd steeds beter en dat maakte het voor mij ook steeds leuker!  Maar het hoogtepunt was tot nu toe toch wel het winnen van het NK.”

Als jonge wielrenner moet je een goede balans vinden tussen training, competitie en je sociale leven. Hoe doe je dat?

“Ik zit op dit moment in het vierde jaar van het VWO in Meppel. School denkt goed met me mee al is het soms echt wel even plannen, ja. Vorige week was ik met wat jongens aan het trainen in Limburg en morgen vertrek ik weer voor het Europees Jeugd Olympisch Zomerfestival. Veel van mijn sociale contacten spelen zich af in de wielrenwereld en op school dus dat gaat eigenlijk heel goed.”

Ben je uitdagingen tegengekomen tijdens de weg die je tot nu toe hebt afgelegd als wielrenner?

“Ik ben een keer geblesseerd geweest, verder beleef ik alles als een groot avontuur. Ik zou graag verder willen in het wielrennen en prof worden, dat is de uitdaging waar ik nu hard aan werk!”

We wensen Gijs ontzettend veel succes bij zijn tijdrit en wegwedstrijd en hopen hem snel weer te spreken!

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten