werken bij mp audit

Jessie Meppelink – assistent audit

Jessie Meppelink is 28 jaar en al een aantal jaren werkzaam bij M&P Audit. Ze is assistent audit en doet haar werk met veel plezier. Ze heeft HBO Accountancy gestudeerd en is min of meer “toevallig” in de controletak beland, maar nu wil ze niet meer anders!

Jessie: “We hebben een ontzettend fijn team bij M&P Audit. We werken gezamenlijk aan opdrachten en versterken elkaar. We verdelen het werk en doordat we dicht bij elkaar zitten, kunnen we heel snel schakelen. Je houdt elkaar op de hoogte en motiveert elkaar. Daarnaast hebben we het ook nog eens gezellig. De sfeer is hier erg goed.”

ervaring in de samenstelpraktijk

Jessie wilde graag ervaring opdoen op de samenstelafdeling. Ze controleert jaarrekeningen, maar hoe komen die precies tot stand? Haar hulp kon op de afdeling samenstel goed gebruikt worden en dus ging ze voor een aantal maanden aan de slag. Jessie: “Zien waar de jaarrekening vandaan komt, heeft ervoor gezorgd dat de controle mij makkelijker afgaat. Ik ben blij dat ik deze kans gehad heb en heb ontzettend veel geleerd. Daarnaast vond ik het ook heel waardevol om een poosje bij ons bezoekadres te werken.”

werkzaamheden assistent audit

Voor iedereen die zich afvraagt wat een assistent audit precies doet, hier een greep uit de werkzaamheden die Jessie deels vanaf kantoor, maar ook vanaf de klant doet:

  • Het controleren van jaarrekeningposten
  • Inschatten van risico’s
  • Het signaleren van problemen in de uitvoering van werkzaamheden en het bedenken van oplossingen hiervoor
  • Begeleiden van stagiairs
  • Voorbereiden van opdrachtbevestigingen, controleverklaringen etc.
  • Het onderhouden van contacten met klanten over de aanlevering van gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van de werkzaamheden

Jessie: “Als assistent audit krijg je unieke kijkjes in de keuken van klanten. Je komt in contact met verschillende mensen en geen dag is hetzelfde. Wij hebben een gemixt team van mannen, vrouwen in alle leeftijden. Iedere maand kun je aansluiten bij een personeelsactiviteit. Kortom: nooit saai!”

werken bij m&p audit

Ben je benieuwd naar de werkzaamheden bij een controlerend accountant? Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de accountancy? Neem dan contact met ons op!
 

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten