HDC Beilen: “Wij denken niet te lang over dingen na”

Oktober 2021

Tinus Schonewille en Jeroen Zwart waren al jaren actief in de verkoop van bouwmaterialen, toen ze in 2016 besloten voor zichzelf te beginnen. Tinus: “Mensen noemen dat weleens dapper of stoer. Maar zo voelt dat voor ons helemaal niet. We bedenken iets en gaan het dan gewoon doen.”

Dat betekent niet dat Tinus en Jeroen geen goed doordachte keuzes maken. “De keuze om ons in Beilen te vestigen is geen toeval. Beilen was nog een blinde vlek; een goede locatie om dealerschappen te kunnen verkrijgen. Dat hebben we onder andere voor de merken Hörmann, Theuma en HBI, maar bijvoorbeeld ook voor Ytong separatiewanden van Xella. Toen onze accountant Jeffrey in 2016 de verwachting uitsprak dat we in no time op minimaal vijf personeelsleden zouden zitten, lachten we hem uit. Maar hij had wel gelijk; we zijn nu zijn zessen, een hartstikke mooi team. En we werken samen met een aantal zzp’ers, echte vakmensen.”

Het doel van HDC Beilen is het projectmatig ontzorgen van aannemers. Jeroen: “Dat doen we door een totaalconcept van wanden, kozijnen en deuren aan te bieden. In overleg met de aannemer bepalen we bijvoorbeeld bij een nieuwbouwproject het standaardaanbod en de verschillende keuzemogellijkheden die hun klanten krijgen. We hebben net een volledig vernieuwde showroom, waarin we veel
opties kunnen laten zien. Daar kunnen klanten kijken wat de mogelijkheden zijn qua deuren, deurbeslag, kozijnen, enzovoort. Zodat ze precies weten waarvoor ze kiezen. Die volledig persoonlijke aanpak en het maatwerk dat wij bieden, onderscheidt ons. Wij zijn geen dozenschuivers. We bieden een totaalpakket, waarbij we ook zorgen voor het inmeten en de montage.”

Werk is er meer dan genoeg, maar Tinus en Jeroen willen stap voor stap groeien. Jeroen: “De relaties die wij hebben met onder andere onze aannemers willen we goed houden. Je kunt je volvreten met werk, maar dan gaat het aan de achterkant niet goed. We moeten het qua planning en afhandeling wel kunnen blijven bolwerken. Dat is best een uitdaging met de drukte in de bouwwereld en de lange levertijden van producten waar we nu soms mee te maken krijgen.” Tinus vult aan:
“We willen een belangrijke speler blijven in het noorden op het gebied van kozijnen en deuren. Maar de kwaliteit van ons werk en onze bestaande relaties staan voorop. We hebben 10 werkplekken op kantoor, dat is voorlopig wel genoeg.”

“Jeffrey Zomer heeft ons onder andere geholpen met de keuze van de rechtsvorm van onze onderneming. Hij heeft in beeld gebracht wat voor ons, onder andere fiscaal gezien, de meest interessante optie was. Om die reden zijn we in 2016 gestart als vof en in 2019 is deze ingebracht in een bv-structuur.”

www.hdcbeilen.nl

Wat is voor uw bedrijf de beste rechtsvorm?

Veruit de meeste bedrijven starten als eenmanszaak. Als een bedrijf zich ontwikkelt, kan het een goed idee zijn te wisselen van rechtsvorm. Een reden om te wisselen van rechtsvorm kan zijn, dat dit fiscaal interessanter is. Daarnaast is vaak de mate van aansprakelijkheid een belangrijke motivatie om de rechtsvorm op een bepaald punt te willen wijzigen.

In het mkb is de rechtsvorm bv erg populair, onder andere vanwege de beperkte aansprakelijkheid die u hebt als dga. In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat vanaf een structurele winst vanaf ongeveer
€ 150.000, het verstandig is een overstap naar bv te overwegen.

Welke keuze het best bij u past, is ook afhankelijk van uw wensen en toekomstplannen. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden bij het maken van de juiste rechtsvormkeuze en kunnen u hier goed bij helpen.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Mulderij & Partners adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

Vergelijkbare berichten